Medlemmar

Fjälledarrådet består av organisationer som utbildar, anställer, företräder eller på annat sätt har intresse av fjälledare.

Svenska Fjälledarorganisationen - SFLO


Svenska Fjälledarorganisationen – SFLO är en medlemsorganisation för godkända fjälledare och utbildare. Ett av våra främsta mål är att våra medlemmar ska väljas i första hand av ideella och kommersiella aktörer för aktiviteter till fjälls.


svenskafjalledare.se

Svenska Bergsguideorganisationen - SBO


Svenska bergsguideorganisationen är en professionell yrkesorganisation som utbildar och examinerar internationella bergsguider, IFMGA / IVBV / UIAGM.


Svenska Bergsguideorganisationen (sbo.nu)


Svenska Turistföreningen


Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största friluftsorganisationer,  med egendriven verksamhet längs hela den svenska fjällkedjan. STF driver exempelvis Kebnekaise fjällstation, Abisko Turiststation samt Storulvåns- och Grövelsjöns fjällstationer. STF har året om mängder av ledarledda aktiviteter i fjällmiljö.


STF - Svenska Turistföreningen (svenskaturistforeningen.se)

Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet erbjuder roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla. Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som sedan 1892 har främjat friluftslivet och värnat om allemansrätten. 


https://www.friluftsframjandet.se/

Arctic Guides - Anders Bergwall

Arctic Guides är baserat i Abisko och drivs av SBO-bergsguide Anders Bergwall som bland annat har utbildning av fjälledare i sitt utbud.


Arctic Guides


Konsumentverket

Konsumentverket arbetar för att skapa en bättre konsumentvardag. 


Startsida - Konsumentverket

Campus Åre

Campus Åre erbjuder utbildningar inom turism och upplevelsebranschen och här kan du utveckla dina möjligheter till arbete i en starkt växande bransch. 


Campus Åre | Utbildningar i fjällmiljö | Åre (campusare.se)

Kittelfjäll Adventure

Kittelfjäll Adventure erbjuder turer och utbildningar i Kittelfjäll året runt. De arrangerar även  SVELAVs lavinkurser och arbetar med Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen.


kittelfjalladventure.se

Kvarnen Finland

Kvarnen är både en Folkhögskola och ett Medborgarinstitut i Kronoby Finland,  som arrangerar längre utbildningar och kortare kursprogram. Folkhögskolan ordnar längre heltidsutbildningar inom fem olika utbildningsområden.


Hem - Kvarnen

Åredalens folkhögskola

På Åredalens folkhögskola kan du läsa en utbildning för att få grundläggande behörighet för vidare studier, eller gå en utbildning för att fokusera på ett specifikt intresse. Det finns utbildningar inom fyra olika områden: Friluftsliv, Konst, Tro och Allmänkurs. 


Startsidan - Åredalens folkhögskola (aredalensfhsk.se)

Storumans folkhögskola

Storumans folkhögskola ligger centralt i södra Lappland. Många av deras kurser har anknytning till friluftsliv och musik. Detta avspeglas på  kursutbudet som präglas av natur, fjäll och digital musikproduktion.


Storuman – Västerbottens folkhögskola (fhsk.nu)

Svenska Fjällklubben

Svenska Fjällklubben är en rikstäckande klubb som bildades 1927 med sin främsta uppgift att på naturens villkor främja sund fjällsport. Vi arbetar aktivt med frågor kring vår fjällmiljö och vi ger våra medlemmar ökad fjällkunskap genom vår utbildningsverksamhet samt uppmuntrar till fjällupplevelser genom vandrings- och skidturer.


Svenska Fjällklubben (fjallklubben.se)